Новини и събития

За по-бяла усмивка в домашни условия

Зъбите ни могат да загубят естествената си белота по различни причини. Най – честата причина за това е свързана с действието на редица външни фактори: консумацията на определени, оцветяващи храни и напитки (кафе, чай, червено вино), тютюнопушене, водещи до образуването на налепи по емайла.

От друга страна зъбите могат да се преоцветят и ендогенно (вътрешни фактори), в следствие на употребата на медикаменти (антибиотици), при травмиране на определен зъб или зъби, или чисто физиологичен процес на стареене. 

Ако решите да избелвате усмивката си, изберете сигурен метод, препоръчан от Вашия дентален лекар. Професионалните избелващи процедури са с по – явен и по – бърз ефект, а тези в домашна среда са основно с поддържаща цел. Във всички случаи резултатът от избелващите процедури е строго индивидуален и изискващ време.

Важно е да се отбележи, че избелващите процедури не променят цвета на вече съществуващи възстановявания в устната кухина – обтурации, коронки или мостове и при наличие на такива във видимата област на усмивката, трябва да се предвиди тяхната подмяна.

Избелващите пасти за зъби са предназначени за полиране на зъбите в домашни условия. Те са по – абразивни от ежедневните пасти за зъби като целят премахването на повърхностни оцветявания от емайла.

Семейството на Pierre Fabre Oral Care – Bulgaria може да се похвали с 3 доказано ефективни продукта - Elgydium Whitening, Elgydium Whitening Lemon и интензивно избелваща паста Elgydium Brilliance&Care. Всички избелващи пасти за зъби са препоръчани за възрастни и деца над 12 години. Основна съставка на повечето избелващи пасти за зъби са полиращи частици от различен минерален произход с различна големина.

Автор: д-р Таня Барашка

 

Д-р Таня Барашка е завършила Медицинския университет в София. Тя е дипломиран лекар по дентална медицина. Специализира в Хайделбергския университет Рупрехт-Карлс.

Профилира се в в областта на детската дентална медицина. Има интерес към ортодонтията и неоперативното лечение на кариес.

Член е на Българския зъболекарски съюз и Българската академия по естетична стоматология.

Присъствала е на множество симпозиуми и конгреси. Автор е на научни статии и презентации.